Ēst gatavošana kā hobijs

Ēst gatavošana ir ikdienas nepieciešamība un pārsvarā tā var tikt uzskatīta drīzāk par pienākumu ne hobiju. Tā arī ir man ikdienā, jo nākas gatavot sev un ģimenei tādēļ, ka vienkārši atkal ir klāt izsalkums un kārtējā ēdienreize. Tomēr man patīk eksperimentēt un ik pa laikam izmēģināt pagatavot ko jaunu un nebaudītu. Šādās reizēs pats process un, protams, arī rezultāts mani priecē, tādēļ šādu gatavošanu uzskatu par savu hobiju. 

Kāpēc man patīk gatavot?

Gatavošana man patīk, jo šī nodarbe liek aizmirst par citām lietām, process palīdz relaksēties un tā ir arī iespēja radoši izpausties. Pozitīvi šādam hobijam ir arī tas, ka rezultāts ir diezgan ātri sasniedzams un tas priecē gan pašu, gan savējos, vismaz pārsvarā, ja nekas nenoiet greizi. Par laimi rezultāts bieži neliek vilties, šķiet, ka tikai kādas trīs reizes ir nācies visu izmest ārā. Pārsvarā ēdienu izdodas pagatavot un tas ir ēdams. Reizēm izskata ziņā kaut kas nesanāk kā gribētos, bet ja garša ir laba, tad arī vizuāli varbūt ne perfekts, bet tomēr gards ēdiens tiek notiesāts ātri.

Noderīgs hobijs

Gatavošanas mākslu man mamma sāka mācīt jau diezgan agri, sākotnēji, protams, ar vienkāršām lietām kā uzcept olu, pankūkas vai pagatavot omleti. Ejot laikam, apguvu arī to kā gatavot sarežģītākus ēdienus, tostarp cepešus un kūkas. Esmu ļoti priecīga par to, ka jau laikus sāku apgūt šo prasmi, jo pametot vecāku ligzdiņu, lai dotos studēt pēc vidusskolas, jau pratu ļoti labi gatavot, arī studentu budžeta ietvaros. Tagad ar savu gatavošanas prasmi varu priecēt savu ģimeni un draugus, kuri nāk ciemos.

Patīk izmēģināt kūku receptes

Kā iepriekš minēju, tad ikdienā ēst gatavošana ir vairāk kā nepieciešamība, jo vēders kurkst un dod ziņu, ka ir laiks kārtējai maltītei. Toties ik pa laikam, īpaši brīvdienās, man patīk izbaudīt gatavošanas procesu un izmēģināt jaunas receptes. Pārsvarā izmēģinu dažādus desertus un kūkas. Starp iecienītākajām kūkām ko gatavoju ir baltās šokolādes un aveņu siera kūka. Darbietilpīgs process, bet tas ir tā vērts. Tāpat starp favorītēm ir lavas kūkas, laima un kondensētā piena siera kūka un citronu kūka.

Veselīgas kūkas 

Pēdējā laikā esmu pievērsusies arī veselīgāku kārumu pagatavošanai. Pagaidām labākās ko izdevies pagatavot ir avokado “siera” kūka un biešu šokolādes kūka. Abās kūkās nav miltu, piena produktu vai rafinētā cukura. Tās ir balstītas uz augu produktiem, kā rāda nosaukumi, avokado un bietēm un arī riekstiem. Kūku saldināšanai tiek izmantots kļavu sīrups vai medus. Kaloriju ziņā, bieži vien, atšķirība starp šādām kūkām un ierastajām, no baltajiem miltiem, putukrējuma, krēmiem un baltā cukura, nav pārāk liela, bet uzturvērtības ziņā gan. Ar šīm dārzeņu, augļu un riekstu kūkām tiek uzņemtas šķiedrvielas, labie tauki un citas organismam vērtīgas uzturvielas.

Komentēt