Ieteikumi stenda iekārtošanai tirdziņos

Ja esi uzņēmējs, kas pārdod vai vēl tikai gatavojas pārdot savu produkciju, kur tiek izmantots stends, tad zini, ka vienmēr atradīsies veids kā vēl uzlabot un izcelt savu produktu. Stenda iekārtošanā svarīgākās detaļas slēpjas sīkumos, jo tieši tie būs noteicošie tālākajā uzņēmuma darbībā.

Jūsu klientam atbilstoša stenda iekārtošana

Lai tavs produkts izceltos no pārējiem, pirmā lieta, kuru nepieciešams apzināties, kāds ir tava pircēja profils. Pārdomā vai zini, kas taviem klientiem patīk? Vai arī zini, ko tavs klients tieši meklē?

Piemēram, ja pārdodat ekoloģiskās ziepes un šampūnus, jūs varētu interesēt, vai jūsu klienti regulāri pērk ekoloģiskās preces. Pārzinot savu klientu vēlmes un paradumus, Jūs varēsiet atbilstoši iekārtot savu stendu un izvietot tajā preces.

Pareiza produktu izvietošana stendā

Svarīgi ir ne tikai pārzināt savu produktu īpašības, lai spētu atbildēt uz dažādākajiem klientu jautājumiem. Ir svarīgi arī tos atbilstoši izvietot Jūsu pārdošanas stendā.

Piemēram, mazākos produktus noteikti izvieto priekšplānā, savukārt lielākus un augstākus iepakojumus, izvieto tālāk no priekšplāna. Tādā veidā tu panāksi, ka visi produkti ir caurskatāmi.

Svarīgi arī ievērot kādu produktu izvietošanas koncepciju, piemēram, krāsu, produktu veidu, pielietošanas veidu, dāvanu komlektus u.c. Tāpat arī nav mazsvarīgi pārzināt savu produktu īpašības un vērtības, lai veiksmīgi spētu atbildēt uz jautājumiem.

Zini savus konkurentus

Pirms stenda iekārtošanas pārliecinieties, ka esat veicis konkurentu analīzi. Vienmēr ir labi zināt, ko dara jūsu konkurenti. Vai viņi pārdod līdzīgus produktus?

Ja tā ir, tad jāpiedomā, kā jūs varat padarīt savus produktus labākus vai efektīvāk iekārtot produktu stendu. Atcerieties, ka jūs ne vienmēr varēsiet pārspēt savus konkurentus, taču jūs varat izcelt savus produktus tirgus stendā, izceļot produktu unikālās īpašības.

stends colorwoodlatvia

Stenda izvēle

Prezentācija ir viena no panākumu atslēgām, tā gan piesaistīs klientus, gan pārdos produktus. Ja vēlaties izcelties tirgū, ir svarīgi pārliecināties, ka jūsu produkti tiek prezentēti oriģinālā  un nekur neredzētā veidā. Tā, lai jūsu stends vienlaikus izskatās skaisti un praktiski.

Īpaši pievilcīgi stendi ir tie, kuri ir gatavoti no koka. Koka stendi būs draudzīgāki dabai un skaistāki nekā tie, kas ražoti no plastmasas vai metāla. Koka stendi izskatās ļoti dabiski un neitrāli, lieliski iederēsies arī mūsdienīgā interjerā. Latvijā par koka stendu izgatavošanu rūpējas uzņēmums ColorWood Latvia.

Uzņēmums jau vairākus gadus piedāvā izgatavot dažāda veida kvalitatīvas koka reklāmas mēbeles pēc klienta individuālām vajadzībām un budžeta. Uzņēmums piedāvā arī logotipu uzdruku un stendu krāsošanu ar dabai draudzīgām krāsām.

ColorwoodLatvia nodarbojas ar visdažādāko koka stendu ražošanu, bet tirdziņiem ļoti noderēs firmas gatavotie galda stendi, kurus būs viegli pārnēsāt un salikt. Lai gan uzņēmums pieņem individuālus pasūtījumus, eksistē arī jau sagatavotie stendi, piemēram:

  • Galda stendi eko precēm;
  • Galda stendi riekstiem;
  • Eko stila trauku stends;
  • Stends ar metāla āķiem;
  • Galda finiera stendi;
  • Finiera displeji;
  • Saliekami letes stendi;
  • Galda stends ar paplātēm;
  • Galda stends ar plauktiem;
  • Pakāpienu galda stendi un vēl.
galda stends

Stenda iekārtojums un noformējums

Kad stends ir izvēlēts, paliek vēl viena būtiska lieta, ar kuru izcelt savus produktus. Tas, protams, ir stenda noformējums – ja Jūs vēlaties, lai jūsu klientiem būtu saistoši pienākt tieši pie Jūsu stenda.

Noformējiet stendu pēc savas izvēles, ņemot vērā, Jūsu produkciju, gadalaiku, atrašanās vietu, notikumu. Varat izvēlēties lentas, dažādus audumus un papīru, ziedus, balonus.

Vislabāk ir veidot materiālu un tekstūru miksli, tomēr neaizmirstiet, ka produkts ir pirmajā vietā. Nebaidieties izmantot spilgtākas krāsas. Padariet savu tirgus stendu patiesi interesantu, lai tas piesaistītu dažādu kategoriju pircējus.

Citi ieteikumi stenda iekārtošanai tirdziņos

Ieteikumi kā uzlabot savu stendu var būt nepārtraukti, idejām nav robežu. Tas ir svarīgi arī tāpēc, ka tendences nepārtraukti mainās, ir jāseko laikam līdzi. Šeit atradīsi vēl pāris idejas, piemēram :

  • Izveido kolāžu ar lietām, kuras tu vēlētos redzēt savā ideālajā stendā.
  • Iegūsti citu cilvēku viedokli un atgriezenisko saiti par savu produktu, varbūt smelsies kādas labas idejas stenda uzlabošanā un klientu piesaistē.
  • Izpēti aktualitātes, noskaidro kādas ir stendu un produktu aktuālās krāsas. Noskaidro kādas formas stendi ir modē.

Cerams, ka Tev noderējas šis raksts un ja tagad esi gatavs atrast stendu sev, tad ieskatieskaties rakstā ColorWood Latvia – koka kastes un stendi reklāmai.

Stends, kurš tiks pamanīts

Noslēgumā jāsecina, ka veiksmīga tirgus stenda izveide ietver stratēģisku uzmanības pievēršanu detaļām un klientu pieiesaistīšanu. Tirgotājiem, kas vēlas gūt panākumus gadatirgu un tirgu vidē, ir jāpievērš prioritāte savu stendu noformējumam un funkcionalitātei.

Katram elementam, sākot no telpas dizaina un izkārtojuma un beidzot ar klientu apkalpošanu, ir izšķiroša nozīme, lai atšķirtos arī konkurentu vidū. Atcerieties, ka pūles, ko ieguldāt savā stendā, ir tiešs jūsu zīmola atspoguļojums. Tīra, pievilcīga un labi organizēta vieta piesaista vairāk pircējuun uzlabo klientu iepirkšanās pieredzi.

Komentēt